ahmed o iubeste pe suedia. sa moara ma-sa!

February 10, 2009

Special pentru voi – nunta lui Ahmed cu Suedia, o nunta intre nunti. Remarcati maieul cu Jvarovschi al soacrei mari, poseta de aur a bunicii si, in general, supremul bun gust cu care a fost organizat acest neasemuit eveniment.

Ahmed, zis „Unicatu’”, o iubeste pe Suedia. Povestea lor de dragoste face furori in toata tigania Bucurestiului: fetele privesc cu jind mirele si ochii le curg, mai ceva ca atunci cand taie o ceapa, dupa ochelarii lui de soare, trabucul suspendat in coltul gurii si bastonul pe care-l manuieste ca Charlie Chaplin in zilele sale bune.

„Suedia” starneste, deopotriva, invidii printre fetele care-i admira volanele „fara numar” ale rochiei de mireasa si coafura „trendy” realizata pentru ocazie.

„Nici n-au stiut cand au cazut unul in bratele celuilalt. E ca in povestea cu filosoful ala, Isac Niuton (n.r. – Isaac Newton), cu faza aia cand cade marul”, explica unul dintre nuntasi.

Saptamana aceasta, Ahmed si Suedia si-au luat reciproc inimile-n dinti si s-au hotarat sa se casatoreasca. „Ultima mare poveste de dragoste”, cum o descriu rudele mirelui, are loc pe tronsonul Rahova – Orhideelor – capatul tramvaiului 41. Si ca orice ultima mare poveste de dragoste care se respecta, a avut si un model: nunta cuplului Irinel Columbeanu-Monica Gabor.

„Mi-a placut tot la ei. Aranjamentul floral, ca a fost facuta in curte, cortul cu multe mese, podiumul cu mocheta verde. Absolut tot. Atunci am zis: „O sa-mi casatoresc baiatul in stil Irinel Columbeanu””, povesteste soacra mare, Ioana Sidonia, „Printesa Magiei Albe” si fiica „Reginei Magiei Albe”, Maria Campina. Asa se face ca „ultima mare poveste de dragoste” a ajuns sa valoreze, la final, 85.000 de euro.

„Ahmed si Suedia” sta scris pe niste baloane galbene care impanzesc curtea celebrei vile cu 69 de camere in care locuiesc socrii mari. In fata portii sunt parcate trei limuzine, doua albe si una negra, care au amutit intreaga suflare din Rahova.

In interiorul uneia, printre bijuterii din aur de s-au lasat pneurile, un baiat ne prezinta programul turistic: „Deci, pozati ce vreti voi. Sa iasa frumos, asa ca la Irinel cu Monica. De aici mergem la Sorinel Pustiu, la nasica, apoi la Mogosoaia, sa o luam pe Suedia, si nunta propriu-zisa, adica cheful, e la Sofitel”.

Cohorta de Audiuri, Mercedesuri si limuzine se indreapta spre zona Grozavesti. In fata, o masina neagra care baga spaima in pietoni trece pe rosu si dirijeaza din mana si din degetul mijlociu soferii in trafic. In spate, o limuzina la geamul caruia se vede o bratara groasa din aur, iar in interior Ahmed isi aranjeaza tacticos jobenul, gata de actiune. „Cea mai tare camera din tiganie”, „cei mai mari lautari”, „cele mai date dracu’ bijuterii” si alte chestii extrem de tari s-au adunat in curtea lui Sorinel Pustiu, nasul celor doi insuratei.

„Deci costumul baiatului meu a costat 15.000 de euro, iar eu port un maieu si o fusta cu cristale Swarovski si care au facut 7.800 de euro”, marturiseste Ioana Sidonia. Dupa circa doua ore, sirul de limuzine se indreapta agale catre Mogosoaia, de unde este preluata cealalta jumatate a „ultimii povesti adevarate de dragoste” – Suedia. Iar de aici catre Sofitel, spun nuntasii.

21

Locul nuntii nu e chiar un hotel gatuit de prea multe stele, ci un cort urias, aflat vizavi de Sofitel, la capatul tramvaiului 41 si la doi pasi de Herastrau, „ca sa semene cu nunta lu’ Irinel”. „Arati intr-un mare fel, fata”, o alinta dragastos prietenele pe mireasa. Suedia se uita pierduta in zare, printre sticlele de whisky si vin care fac mesele sa trosneasca, printre reflectoare si jocuri de lumini, ghiuluri, lanturi din aur si tatuaje. De cealalta parte, Ahmed si bastonul sau se invart dezorientati printre cei proaspat sositi.

In centrul ringului, Maria Campina, agatata de o poseta pe care-i sta inscriptionat in aur numele, ghideaza ritmul la dantuiala. Ultima mare poveste de dragoste ia sfarsit cu cateva meditatii: „Am bagat 85.000 de euro si am scos un miliard jumate. Copiii astia or sa fie fericiti. Si, va zic eu, Ahmed o sa ajunga mare om de afaceri, mai mare chiar ca domnu’ Fabian”, trage cortina Ioana Sidonia.

Este ca sunteti invidiosi?


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: