Baby Doll – cumpăraţi presa, n-o lăsaţi să moară!

February 9, 2009

Revista Ideal Mariaj

Revista Ideal Mariaj Februarie – Martie 2009

Revista Ideal Mariaj

Vintage se refera la vechi. La acele lucruri vechi, dar nu perimate, carora patina timpului le ofera un farmec aparte.

Vintage, cuvantul propriu zis, nu exista in dictionarul limbii romane, iar site-ul Wikipedia il leaga doar de vinurile cu istoric si procesul de creare al acestora.

Pentru simplul motiv ca la noi este un termen complet nou, conceptul de vintage a fost deja incorect asociat cu vestimentatia second hand sau cu obiectele vechi, nefolosite si uzate. Complet eronat, sunt doua notiuni total diferite.

Vintage sunt obiectele cu o vechime de cel putin opt ani. Un obiect vintage, fie el obiect vestimentar sau de decor, are in primul rand o poveste si o valoare sentimentala sau istorica. Folosirea si refolosirea unor astfel de obiecte vechi, pe langa faptul ca incurajeaza ideea de reciclare si protejare a mediului, confera originalitate oriunde este aplicata, mai ales cand vine vorba de nunta, rochia de mireasa, decor, marturii, invitatii sau accesorii. Pornind de la aceste elemente, am ales sa abordam tema vintage in acest numar 22 al revistei Ideal Mariaj.

Celebrul film din 1956 “Baby Doll”, care ii are in rolurile principale pe Karl Malden si Carroll Baker, s-a dorit sursa de inspiratie pentru pictorialul exclusiv cu Oana si Cristi Brancu. Am incercat sa recreem cateva dintre scenele de film specifice pentru perioada anilor ‘50 si sa imprumutam din elementele ce apar in acest film – rochia baby doll sau palaria de gangster.

Perioada victoriana si cea a anilor ’70, sunt temele vizibile pentru celelalte pictoriale de moda din acest numar. Atmosfera, decorul, croiala rochiilor, coafura si machiajul din aceste pictoriale, cat si cele de frumusete pot fi o reala sursa de inspiratie pentru nunta ta, in cazul in care decizi pentru o tema vintage. Ai de ales dintre perioade celebre precum cea victoriana, a anilor ‘20, ‘30, ‘40 pana la cea a anilor ‘70. Toate se prezinta foarte bine delimitat. Ca de obicei la Nunta de la A la Z, vei gasi mai multe detalii pentru cele mentionate mai sus.

Tot in ton vintage se afla si interviul VIP cu Elena si CRBL, cuplul proaspat casatorit ce a ales pentru nunta stilul gangster retro. Paginilele de moda si frumusete iti prezinta noutati si interviuri exclusive cu Sassi Horford si Octavian Coifan.

Parfumul ca esenta a sufletului si miresele care viseaza la rochia perfecta ca sursa de inspiratie, precum si subiectele acestor interviuri speram sa iti starneasca interesul.

Ca noutate, incepand cu acest numar, vei gasi in paginile pictorialului de frumusete mult mai multe coafuri, machiaje si sfaturi ale specialistului Dana Argesan.

Am incercat sa punctam in tendinte, oferte de shopping si accesoriile utile pentru o nunta de iarna – de la capa si manusi pana la accesorii pentru decor.

Mai putin ca sugestie si mai mult ca inspiratie, am gasit pentru tine cele mai scumpe invitatii si marturii de nunta si am descris in detaliu doua nunti originale in paginile capitolului GHID.

Pentru luna de miere iti recomandam un arsenal de arme ale seductiei sub forma unui TOP 7.

Obiectele vintage nu merita subestimante, nu pentru ca sunt la moda, ci pur si simplu pentru ca valoarea lor o depaseste din multe puncte de vedere pe cea a celor contemporane, fie ca sunt sau nu o marca de renume. Pur si simplu imbina vechiul cu modernul pentru un mixt original, ce iti ofera optiunea de libertate in imaginatie si unicitate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: