De la nunta, la spital, cu Israela

February 3, 2009

Inca o nunta naucitoare a facut valva in presa romaneasca de barfa si scandal, in vara trecuta. Israela Vodovoz s-a maritat cu iubitul ei, Liviu-Si-Nu-Mai-Stim-Cum. Ea are 59 de ani (stim, femeile sunt cochete, se opresc cu numerotarea intr-un moment in care li se pare lor ca arata bine), iar el are sub 40. Mare amor mare, sa le traiasca! Atita ca mireasa a sfarsit la spital, ca, de, de la o anumita varsta, e mai greu cu pianul pe scari. Multumim, Click, pentru aceasta bestiala cronica nuptiala! Da, ei doi au cumparat rochia din postarea anterioara. S-o poarte sanatosi!

“Am emoţii mult mai mari decât la prima mea nuntă, din 1970”, povesteşte viitoarea mireasă, care a organizat evenimentul în cel mai mic detaliu, alături de prietena şi naşa ei, Simona.

“Vor fi în jur de 200 de invitaţi, prieteni de-ai noştri din Germania, Spania, Belgia, Moldova, reprezentanţi ai Jandarmeriei Române şi ai Poliţiei Ilfov, rudele lui Liviu din Vişeu, care vor veni cu un autocar, dansatorii mei de la “Salsa Loca”, dar şi câteva persoane publice: Teo, Andreea Spătaru, Wilmark, Irina Reisler şi Adriana Bahmuţeanu”, a declarat Israela.

Şi cu toate că vedetele aruncă bani în stânga şi în dreapta când organizează nunţi sau botezuri, “Regina Salsei” nu a făcut risipă şi a reuşit să se încadreze cu cheltuielile în limita a 35.000 de euro. “Am rezervat 16 camere la Marriott şi o vilă spaţioasă pentru invitaţii din provincie şi tot la acelaşi hotel ne vom muta şi noi cu două zile înainte de nuntă. La ieşire va fi covor roşu, iar la Primărie vom merge cu o maşină de epocă. Toate pregătirile, inclusiv bufetul, muzica, ţinutele nu au depăşit 35.000 de euro”, ne-a spus Israela.

Şi pentru că au religii diferite, ea mozaică, el ortodox, mirii nu se vor cununa în biserică, ci vor adopta varianta jurămintelor, rostite pe pontonul de la Lacul Tâncăbeşti. Antrenul va fi asigurat de un cor de 25 de persoane, nu vor lipsi tunurile de confetti, artificiile, iar surpriza serii va fi melodia pe care Liviu şi Israela au înregistrat-o cu ajutorul compozitorului Andrei Kerestely. “Sunt versuri compuse de mine şi adaptate de domnul Marius Sterea”, ne-a explicat viitoarea mireasă.

Israela a ajuns la spital în jurul orei 1 noaptea, cu fisură de şold, din cauza unui domn care s-a prăbuşit, cu toată greutatea, peste ea. “Au încercat să mă fure, însă abia la a cincea tentativă au reuşit. Acel bărbat m-a luat în braţe, dar s-a dezechilibrat şi am căzut. Am ajuns la Spitalul Elias, mi-au făcut radiografie şi mi-au recomandat repaus total timp de o lună”, ne-a povestit Israela, care a avut tăria să se întoarcă la petrecere, în scaunul cu rotile.

Petrecerea, organizată după scenariul mirilor, fără ajutorul unei firme de specialitate, a reunit 250 de persoane din toate colţurile lumii. Meniul cu specific pescăresc şi tradiţional românesc a fost udat cu 150 de litri şi vin şi 14 litri de pălincă din Maramureş, zona natală a mirelui Liviu Arteni. Corul Bisericii Bulgare din Bucureşti, solista pop Daniela Răduică şi un minunat ansamblu folcloric au fost responsabili cu muzica şi voia bună.

După ce au spus “Da” sâmbătă la prânz, la Primăria Sectorului 1, Israela Vodovoz şi Liviu Arteni au mers cu tot alaiul la Biserica Anglicană din Grădina Icoanei. Slujba s-a ţinut în limba engleză şi a fost desprinsă din filme. Mireasa a fost condusă la altar de fiul ei, Ianiv Vodovoz (34 de ani). La final, mirii au semnat în registrul bisericii, unde, surpriză, aveau vârstele trecute invers: el 59 de ani, iar ea 37. (Inca radem la faza asta!)

4

Israela şi Liviu au pregătit un schimb de jurăminte pe pontonul lacului, unde au încropit o mică sinagogă. Şi-au jurat credinţă şi dragoste veşnică, pe acordurile unei harpe, după care Liviu şi-a acoperit capul cu kippa (simbol binecunoscut în religia iudaică) şi a spart cu piciorul un pahar înfăşurat în şervet ca să înlăture ghinioanele.

La miezul nopţii, prietenii lui Liviu din Vişeul de Sus şi-au frecat palmele de bucurie, ştiind că urmează să aibă loc un obicei de-al lor. Două găini fierte, împodobite cu flori şi cu câte o ţigară în cioc, au fost aduse pe platouri şi înmânate naşilor, evident, contra cost. S-a cântat şi s-a jucat, ritualul fiind numit “Dansul Găinii”.

O nunta-spanac de toata frumusetea! Ca sa radem pana la capat, daca mai putem, sa stiti ca socrii o alinta pe mireasa “puisor”. Iar ea le spune “mami” si “tati”. Desi e de aceeasi varsta cu ei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: