Zdremţe cu brevet. Culmea aberaţiei sau ce ne mai lipsea la nuntă

January 31, 2009

Criză. Foame. Iarnă. Frig. Lipsă acută de bani. Însă când vine vorba de nuntă nici măcar cei mai amărăşteni dintre români nu se dau în lături de la a cheltui ultimele mii de euro sau creditul de la bancă pentru noaptea de neuitat care îţi schimbă viaţa.

Lume, lume! Premieră cel puţin naţională!!!


O mare firmă, cu pretenţii şi ştaif,  care organizează nunţi de vis a înregistrat la OSIM tavanul fals din voal şi faţa de masă cu brâu, pentru aranjamentul mesei de nuntă. Invenţia, poate cea mai importantă de la bujie încoace, aparţine unei firme  de profil din Timişoara, cu ramificaţii la Arad, pe numele ei Dalisis. Atenţie tuturor firmelor organizatoare de nunţi, de la Paris la Milano şi din Dubai în Singapore! Nu umblaţi cu tavanul de cârpe că veţi plăti daune pentru furt intelectual. Să te urinezi pe tine de râs, nu alta, cât ridicol în Românica noastră! Nu cred că merită să ne facem cruce că cineva poate înregistra la OSIM o cârpă, un şerveţel îndoit ca un origami făcut de un japonez ciung sau o culoare de faţă de masă. Dar iată că se poate, spre exasperarea firmelor concurente din vestul ţării. Culmea, concurenţa chiar i-a băgat în seamă, cu atât mai mult cu cât marii inventatori, fac raiduri aeriene, mai ceva decât făcea Luftwaffe deasupra Londrei, prin târgurile de nunţi şi ameninţă celelalte firme că vor fi date în judecată dacă îşi permit să încreţească şi ei faţa de masă sau fac vreun coviltir ori tavan din voal, aşa cum au făcut ei pe şmen la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, în cârdăşie cu firma care are acolo un restaurant, ce aparţine chiar preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Timişoara! De altfel, nunţile firmei Dalisis au monopolizat centrul de afaceri care nu se poate închiria pentru  a ţine un seminar sau o conferinţă căci la fiecare sfârşit de săptămână, sala mare e ocupată: ori face Dalisis nuntă, ori preşedintele câte o paranghelie cu muzică de calitate, tocmai din judeţul Mehedinţi.Aceeaşi schemă cu monopolul, au făcut-o cei de la Dalisis şi la Casa Tineretului din Timişoara, unde au exclusivitate la târgurile de nunţi din lunile ianuarie şi februarie ale fiecărui an. Acolo e mai simplu. Directorul Case Tineretului poate spune cu guriţa sa câţi euroi a băgat la buzunarul personal pentru favoarea asta. Noroc că mai are şi el şefi şi unii sunt chiar cu ochii pe relaţia pecuniară dintre directorul Casei Tineretului şi firma amintită. Noroc şi la mai mare, dom’ director! Prietenii ştiu de ce. Câte coincidenţe şi câte şmenuri de doi bani! Despre acestea, dar şi despre alte realizări lae firmei de nunţi în parteneriat cu preşedintele CCIAT şi nu doar cu el, în episoadele viitoare! Până atunci, la mai mare şi atenţie cu voalul pe scări!

Advertisements

9 Responses to “Zdremţe cu brevet. Culmea aberaţiei sau ce ne mai lipsea la nuntă”

 1. Casa Rochiilor de Mireasa said

  Buna,

  Da auzisem de isprava. Dar nici ei nu stiu ce au inregistrat. Poate un patent/inventie, dar atunci orice abatere de 1 mm de la schita lor, de la proiectul lor nu mai poate fi numita inventia lor.

 2. auga said

  :))) Da, foarte tare. Chiar imi place, spor la treaba si lucrati si la about-ul ala ca se vede urat!

 3. Lady in red said

  trebuie sa fii foaaarte nesimtita ca un oras sa te faca de rahat si tu sa ceri si supliment.
  Fiecare cioara pe limba ei piere.
  Am plecat sa-mi inregistrez neuronul de blonda………

 4. riga said

  Cel sau cea care a scris articolul respectiv poate intra la procedura legala care se numeste CALOMNIE.

  Se poate verifica cate nunti a avut de organizat in CRAFT firma DALISIS in anul 2008 si anume 1 NUNTA in data de 23 august 2008.
  La fel, cea cu exclusivitatea de la Casa Tineretului, avand in vedere ca se mai organizeaza un targ in 11-15 februarie.

  In schimb nu vad nici unde scris de faptul ca DALISIS ofera O NUNTA DE LUX LA CHEIE!

 5. Delia said

  Eu chiar nu inteleg de ce va mirati atat pentru ca firma Dalisis a avut ideea de a inregistra decorul propriu! este foarte normal sa iti inregistrezi inventia / creatia ! iar Dvs, cei care nu aveti ce face decat sa aruncati cu noroi intr o firma / in firmele care lucreaza cinstit si mult, si isi pun mintea la contributie sa aduca mereu ceva nou pe piata, mai bine ati sta linistiti ! Nu va inteleg demersul! Ceea ce faceti dvs pe acest forum este urat!

 6. Mucha said

  Nu e nimic in neregula cu ati inregistra inventia, doar cu a inregistra ceva ce a fost inventat de altii si a pretinde ca e inventie proprie.

 7. maria said

  haha, foarte tare si blogul – sunt o fana 🙂 – si articolul.. bine punctat. nush cum e in tm si cine se ocupa de organizat nunti pe aici, insa cam toate nuntile pe la care am fost aveau ceva in comun de la aceste firme organizatoare de nunti – cearceafuri de satin pe mese si flori artificiale. De foarte mult bun gust as putea adauga … sa ne traiasca mirii!!! :)) Ah, da, si cum as putea uitea nelipsite sarmale – bleah! Semneaza o donsoara batrana frustrata ca nu se mai marita.

 8. andreea said

  Dar de ce nu au inregistrat culoare crem?
  Sau mai bine conceptul de “nunta”?

  PENIBIL!!! PENIBIL!!! PENIBIL!!! PENIBIL!!! PENIBIL!!! PENIBIL!!! PENIBIL!!! PENIBIL!!!
  PENIBIL!!! PENIBIL!!!

  Cred ca deja au in lucru o cerere la OSIM in care cer trandafirul!!!

  Oare cei din capitala – bon mariage, casa cochet si altii din “astia mai incepatori” stiu ca trebuie sa ceara voie inexisteintei firme muribunde dalisi pentru a-si prezenta portofoliul?

  Ca, de, ei sunt mai fraieri! Ce daca faceau decoruri de nunti mult inainte ca unii … sa stie sa scrie (si nu ma refer la cererile catre osim ci poate chiar la propriul inexistent nume)

 9. me said

  Ma gandesc ca e un gest extem, o incercare disperata de a deveni celebru.

  Oricat de nebun sau cretin ai fi nu poti sa crezi ca toti se vor resemna si gata… Probabil asta au urmarit sa genereze un (nou) scandal, ca pana la urma publicitatea negativa e buna si ea.

  Daca nu te poate vorbi lumea de bine, sa te imjure, dar sa nu te uite!

  Felicitari, ati reusit! Sunteti necontenit in mintea noastra, unii va pomenesc probabil si in “rugaciuni”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: